het verdriet van de rivier

Geert Messelis

we zwoegen in de tegentijd
het gehucht ver afgelegen
nieuwjaarswensen blokkeren
komen ongelegen
de keurige kierige deuren
gaan niet open
niemand geeft thuis
want snelheid
maakt de dief

de lichten van de auto's
zijn moee tranen
die druppen naar de heuveltop
we zijn voorbij
voorbij de brug
zonder rivier
een stenen bedding
wacht verkild
verstild wenkt zij
naar wie de sprong wil wagen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 03-01-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Geert Messelis (Actief sinds: 26-09-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘het verdriet van de rivier’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.