INLOGGEN
«»

Sloten

De kleinste stad in het wijde Friesland
spreekt ingetogen van strenge krijgstucht,
soms klinkt feestelijk kanonnengerucht
bij de wallen vol hechte, trouwe stand.

Aan de gracht houden oude huizen hun band
met handel en nijverheid, lang vervlucht,
maar nog glimlachend, onder voldane zucht,
in ramen, door werkend verleden omrand.

Het bedaarde stedenschoon brengt stille rust
over boten, aan de steile kant gemeerd,
wachtend tot laden en vertrek hen kust.

De wenk der nabije ruimte snelt en keert
voortdurend langs daken en straten, geeft lust
te zien wat dobberkunst op het meer je leert. .

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 15-10-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018Informatie bij het gedicht:

Sloten in de Zuidwesthoek van Friesland is het kleinste stadje van Nederland, heeft nog sterke wallen en een mooie gracht. Bekender is misschien het nabije Slotermeer. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Sloten’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.