INLOGGEN
«»

Genemuiden aan zee

Genemuiden aan zee

Voor de Afsluitdijk
gelegd werd tussen Zurich
en Den Oever in de jaren 30
bloeide de visserij
en lag de Zwartewaterstad
nog aan de Zuiderzee

Toen voer de vissersvloot
over het grote zoute water
van deze binnenzee
en sleepten ze hun netten
vol met ansjovis en haring

Een eindeloze lange dijk
veranderde het vissersleven
van zout naar zoet
de zee werd meer
het Genemuider strand
werd later land Arjen Boswijk

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 04-04-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Arjen Bech
Actief sinds: 04-10-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Genemuiden aan zee’ van Arjen Bech zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.






Om dit gedicht toe te voegen aan je favorieten dien je ingelogd te zijn. Log dus eerst in op de website. Als je nog geen account hebt, maak dan een account aan op deze website.