INLOGGEN
«»

INDONESIE

't Geroemde eilandenrijk vol schoonheid
wordt gekweld door menselijke draken,
wier geloofsleven wapens wil maken
voor harde strijd van onverdraagzaamheid.

Gedachten, over zee en land verbreid,
zijn gewoon elkaar woedend te raken.
Blijft de trotse haat vernielend waken?
Een oeroude, zwakke zucht blaast altijd,

waait als fluisterstem door grashalmen voort,
is uit buigende palmen geboren,
geeft adem aan bloemen en geurig fruit.

Reeds in de vroegste tijden sprak dit woord,
zal zijn goede verstaanders steeds bekoren,
beeldt Gods geest, die zich onverstoorbaar uit.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 02-08-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018Informatie bij het gedicht:

Dit schone land van een smaragdengordel om de Evenaar kent een lange geschiedenis van volkerenhaat, waarin verschillende godsdiensten en bevolkingsgroepen elkaar hard bestreden, wat ook nu nog af en toe het geval is. Wanneer zal dit land algehele vrede kennen? Auteursrechten
Op dit gedicht ‘INDONESIE’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.