INLOGGEN
«»

VINKHUIZEN

Deze bloeiende buurt van Groningen
krijgt kracht uit ingetogen nijverheid,
door ondernemende fabriek geleid,
straalt verheugd met haar nieuwe woningen.

Als jonge, trotse handelskoningen
staan winkel en warenhuis eigengereid
naast die lang bekende markt zonder tijd,
waar geld blij rolt bij oude vertoningen.

Dit geliefde oord in de grote stad
kent een voortdurend speels vragend verleden:
school hier eens turf onder verdroogd moerasnat?

Speurende spraak meldt dat eeuwen geleden
er een geweldig vinkenkoor neer zat:
voor liefde werd luid zingend gestreden.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 18-02-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018Informatie bij het gedicht:

Vinkhuizen is een geliefde buurt van Groningen, waar waarschijnlijk ooit turf is afgegraven. Volgens de overlevering leefden hier eens geweldig veel vinken, die in luide koren zongen. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘VINKHUIZEN’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.