INLOGGEN
«»

Verandering in Holland

Denkend aan Holland
Zie ik lange files
Traag door oneindig
Laagland gaan
Ondenkbaar hoge
Rechthoekige flats
Als blokken dozen
Aan de einder staan
En in die geweldige
ruimte vergeven
vliegtuigen
langs de hemel gaan
Treinen en schepen
Bruggen en tunnels
Verkeerspleinen en windmolens
Door de mens gemaakt
De lucht hangt er laag
En de zon wordt er langzaam
In grijze veelkleurige
Dampen gesmoord
In alle gewesten
Wordt over voetbal gepraat
Met roemruchte overwinningen
Bekeken en gehoord
Ies

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 26-04-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Ies 't Hart
Actief sinds: 10-12-2014Informatie bij het gedicht:

Nederland veranderd het lijkt wel steeds sneller te gaan.Waar komen we terecht ? Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Verandering in Holland’ van Ies 't Hart zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.