INLOGGEN
«»

een mond zonder gezicht

de schreeuw is niet
van jou alleen
ze splijt de rotsen
en vergruist het steen
echoot door de dalen
jankt door merg en been

bloed schandt in
het niet verstaan
kruipt bergenhoog
geen regen wist het
onbegrip maar sluiert
slechts haar eigen mist

het stugge linnen gidst
je streken in gebarentaal
nagelt de verkeerde kleuren
zonder mededogen aan
de paal en woede kwast
zo haar penselen kaal

stemmen worden krijsend
opgezet schaduw heeft
zijn valse tonen afgelegd
het doek door jou gedicht
schreeuwt stille woorden uit
een mond zonder gezicht

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 09-04-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014Informatie bij het gedicht:

nav schilderij "de schreeuw" van Edward Munch Auteursrechten
Op dit gedicht ‘een mond zonder gezicht’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.