INLOGGEN
«»

in jouw licht bewegen

je handen dwingen niet
maar koesteren de klei
waarin je vloeiend
lijnen zet die leven baren

ze waren er al
in gevoel maar
scheppend gaf jij
ze hun kracht en doel

modelleerde
zacht je evenbeeld
langs romp en been heb je
haar wanhoop weggestreeld

je vormt en
stilt het ogenblik
schikt het lange haar in een
blauwe strik van droevenis

het is nooit klaar
want jij bent daar
in jouw licht bewegen komt
het beeld steeds meer tot leven

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 02-01-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘in jouw licht bewegen’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.