INLOGGEN
«»

De lorelei

ze heeft geen minnaar
die ademt en haar schildert
met zijn lusten, haar liefde omklemt ze
met haar vuist

een puntig penseel met haren
die bijna uit hun zelf de kleuren mengen
van haar droom, er is geen dag en geen nacht
maar slechts een pallet met vele tinten

het gezicht van haar heeft het kind
verloren maar niet de kracht om
de schoonheid in het zelf te ontdekken

zij is de spiegel van ontboezeming die zetelt
in haar drang om de eenvoud te evenaren
waaruit het doek is opgebouwd

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 05-10-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

elze schollema
Actief sinds: 01-10-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De lorelei’ van elze schollema zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.