Een kind past op kleinere kinderen

Dakoyria

Opgezadeld dat ik als jong kind al was als
oppas voor twee kleinere nichtjes
Mijn ouders en verdere familie die voor de
koele zee zwichtten

Natuurlijk waren die kleintjes in recordtijd
weggelopen Gis heb ik me maar gemeld bij
de strandpost Gelukkig zagen we hen daar
boven in de verte lopen...

Ouders en familie, niets bemerkend waren
niet zozeer ongerust
Ik kreeg later niet op mijn falie, voelde me
toch schuldig... En zij? Meer dan onthutst!

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 19-07-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een kind past op kleinere kinderen’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.