INLOGGEN
«»

Een drie in een kinderwagen

Met plezier kijk ik naar een medelander die haar
kindje behoedzaam vervoert
De kinderwagen is diep, waarmee zij tevens met
boodschapjes rond toert

De kap staat omhoog, haar baby is goed beschut
en liefdevol toegedekt
Ik bedenk dat dit ook ooit mij naar tevredenheid
is gelukt

We kochten toendertijd een kinderwagen, drie in
een De eigenlijke babywagen, een wandelwagen
en ook een soort reistas met hengsels...
De aanschafprijs scheelde meteen!

Heden ten dage is veel nog het zelfde, maar
veranderingen gaf het ook
Wat bleef is de moederliefde, de zorgzaamheid
in alle rust en stilte Je liep er niet mee te koop!

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 22-02-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Een drie in een kinderwagen’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.