INLOGGEN
«»

voor het slapen gaan

elke avond weer opnieuw
als ze eindelijk in bed liggen
moet ik naar boven komen
om mijn verhalen te vertellen
van zigeuners en vogelverschrikkers
adelaars ook of nachtuiltjes met klauwen
over een aap met een zoekgeraakte baby
of de sterrennacht vol feeen en elfjes

natuurlijk maak ik er tekeningen bij
met zwaaiende armen getekend
of met vingers in de lucht gekrast
woedende stormen imiteer ik
of het brullen van een woeste rivier
als er een bruine beer komt
laat ik hem in bomen klimmen
om de honing van de bijen te stelen

ik zoem vervolgens een leger boze bijen
die hem steken op zijn neus en knieƫn
tot brommend de beer huilt van pijn
dan vertelt wanhopig hun moeder mij
dat met al die spanning en het lawaai
de kinderen zo nooit slapengaan
de kleintjes zelf fluisteren echter
nog eentje papa voor het slapen gaan

elke avond nieuwe verhalen willen ze
die mij een kikker maken die kwaakt
een leeuwerik soms die zingt
een sluwe vos ook of bange bange kip
ik speel de dove kwartel of blinde vink
slinger als brullende aap aan bomen
draai dansend pirouetten op het ijs
of kronkel slang sidderend over de grond

als ze eindelijk dan de slaap vatten
sluip ik op kousenvoeten zachtjes
hun kamer en de verhalen uit
waakzaam om niet te struikelen
over het speelgoed op de vloer
want als ik daarover vallen mocht
zou ik waarachtig hen weer wekken
met welgemeend een donder en bliksem

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 04-12-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte
Actief sinds: 21-07-2015Informatie bij het gedicht:

"Nog een verhaaltje voor het slapen gaan", vroegen mijn broertjes en zusjes vroeger, mijn kinderen later en mijn kleinkinderen nu. Het zijn de momenten dat jezelf weer even kind bent. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘voor het slapen gaan’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.