INLOGGEN
«»

ons verleden

Met kinderogen zie ik aan
hoe het verleden
ons heeft aangedaan

Voorzichtig
kijk ik nog altijd toe
hoe jij de dingen deed
die ik nu anders doe

De willens en wetens
uit onze roots ontstaan
bepalen de verschillen
in ons bestaan

Hoe ieder
met zijn deel heeft geknoeid
getuigt van de lessen
waarin we zijn opgegroeid.

Recht, Geluk,
Bevangen of Verwijt
steeds zijn wij tot liefde bereidt

Onaf toch ongemaakt
is het de moeder-kind band
die over ons waakt

Al zijn wij het slechts eens
bij tijd en wijlen
het blijft immer dezelfde wind
waarop we zeilen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-03-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Kaatjelief
Actief sinds: 18-03-2019Informatie bij het gedicht:

Liefdevol geschreven voor mijn moeder, na een moeizame start van onze relatie. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘ons verleden’ van Kaatjelief zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.