INLOGGEN
«»

TWEE GEZELLEN

Tussen bed en boekenkast
maakt de kundige jongen
rijen kleine werktuigen
die op bliksemkracht wachten
met elkaar verbonden zijn
door gekleurde stroomdraden
een keurig lijnenspel
fier ongedwongen sprekend
drukke bonte stem

hij speelt voor een toekomst
waarin de wereld
hulp van hem mag ontvangen
een tijd
welke eigen vaardigheid
hier _ ja overal
doet kennen groeien zegevieren

kijkt dit ogenblik
zijn werk- en denkgenoot toe?
deze arbeider
bij de eerste mensen
sleep stokken en steen...

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 04-05-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018Informatie bij het gedicht:

Zou vanuit Gene Wereld de hemelgeest, die in de oertijd als mens op aarde leefde en stokken en stenen sleep voor werktuigen en wapens. misschien toekijken hoe tegenwoordig een technisch aangelegde jongen allerlei machientjes in elkaar zet? Auteursrechten
Op dit gedicht ‘TWEE GEZELLEN’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.