INLOGGEN
«»

HERSTEL

Twee kleine meisjes, grote vriendinnen,
brengen hun hoofden beschermend bij elkaar.
De wereld vol vragend duister drukt zwaar,
wil de beide prille zielen verwinnen.

Van alle kanten loeren boze zinnen.
Angstwekkend woud, wild als warrig hoofdhaar,
toont vreemde monsters, naderend gevaar...

De kinders staan stil, zwijgen en wachten,
bereiden zich voor op woedende strijd.
Evenwel, wat zouden ze betrachten?

De jeugdige harten zijn ineens verblijd,
ontvangen liefderijke wonderkrachten:
steeds tot voortgaan, dapper uitdagen bereid.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 08-04-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘HERSTEL’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.