INLOGGEN
«»

rakkers

rakkers en deugnieten
schelmen zijn het
of schavuiten
die cool en bontgekleurd
stoeien ravotten en klimmen

een robbertje met elkaar
stoeien of vechten zij
als niet in bos of boom
een hut getimmerd wordt
of een kuil gegraven

schaafwondjes opgelopen
bij het klauteren en struikelen
net als de kapotte broek
worden op de koop toe
genomen als triomf

met grote mond
maar een hart van goud
rennend en ruziend
capriolen en halen zij
hun kunstjes en streken uit

toffe bendes vormen zij
die elke kattenkwaad
’s nachts gedroomd
als spannend avontuur
overdag tot leven brengen

zo groeiend en bloeiend
knutselen ritselend de boefjes
als parels van ontdekking
rijgend aan een ketting
de dagen van hun jeugd

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 29-07-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte
Actief sinds: 21-07-2015Informatie bij het gedicht:

Geschreven als reactie op de (kritiek op) de SIRE - campagne "Laat jij jouw jongen genoeg jongen zijn?" | 28 juli 2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘rakkers’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.