INLOGGEN
«»

open en bloot

Open en bloot

Jongeren beginnen steeds later aan seks.
Ze starten niet meer voor hun vijftiende.
Zelfs wachten ze tot hun achttiende, of ouder.
Ze worden allemaal laatbloeiers.

Dertien is de leeftijd waarop jongeren fantaseren.
Niet verwonderlijk in een wereld waar seks
alom vertegenwoordigd is, op TV, internet
radio en sociale media.

Juist door die openheid tegenover hun ouders,
vrienden wachten ze langer dan vroeger.
De dingen zijn bespreekbaar
hoef je niet stiekem uit te proberen.

Jongeren wachten langer op de ware,
waar ze zich goed bij voelen en respect krijgen.
Zo gaan ouders ook hun schroom verleggen.
Het worden best moderne ouders.

Onze oogkleppen vallen af en ik vind dat slim.
Beter open en bloot met hen praten,
dan dat ze het veel te vroeg proberen en gekwetst raken.
Dat wil geen enkele ouder.

Claire Vanfleteren ©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 04-07-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Claire Vanfleteren
Actief sinds: 11-01-2014Informatie bij het gedicht:

Kinderen zijn slimmer geworden en dat is goed dat ook de ouders, dus wij beseffen dat er nood is aan goede informatie, want vroeger was het povertjes. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘open en bloot’ van Claire Vanfleteren zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.