Het leven dat ademen doet

Willem Bernardus Tijssen

Gezond is het leven
dat ademen doet.
Dat met krachtige longen
vers zuurstof brengt in
het bloed. Dat verruimend
inzuigt met fris vermogen;
en verkleinend stikstof
uitstoot die door de flora
wordt omgebogen.

Een leven in disharmonie
met zijn omgeving; maakt
het vaak traag zonder
zingeving. Ademnood schuurt
en piept de kinderborst
zonder enig belang; verstikt
astmatisch zijn trage pas door
de ziekenhuisgang. Dat weer
kleur krijgt met kunstmatige
lessen; verbonden met pompen
en zuurstofflessen.

Een leven in harmonie met zijn
omgeving is pas een volwaardige
organieke samenleving; als op
de rand van het interne- en externe
voortgaan de longblaasjes zuurstof
brengen in een circulair bestaan.



Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 09-03-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen (Actief sinds: 02-03-2015)

Informatie bij het gedicht

Schrijver: Willem B. Tijssen

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Het leven dat ademen doet’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.