INLOGGEN
«»

De kerstboom van jaar nul

wij hebben
hem gevonden
de kerstboom
van jaar nul

naar hedendaagse
maatstaven met
slingers en wat ballen
een onverkoopbaar prul

een kant door
de stal gekaald
de koude winter had
pril groen vervaald

hij heeft de ezel
en de os zien staan
de kribbe en het wonder
van geboorte langs zien gaan

is uitgegroeid tot
het symbool van kerst
maar de andere bomen weten
dat de echte boodschap is vergeten

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 22-04-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De kerstboom van jaar nul’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.