WITTE HUISWERVELING

Han Messie

Over daken en kale bomenwoud
giert, valt en springt een zwervende wind,
als een dartel, onbesuisd dansend kind,
ontmoet tenslotte geur, die hem vasthoudt.

De luchtstroom slingert zich sierlijk maar koud
om een schoorsteen, aarzelt even, duikt gezwind
de pijp in, hitte tegemoet, en vindt
vast verblijf, dat hij met zijn adem opbouwt.

De keuken van 't Olterterper spijshuis
toont kookkunst vol aangewaaide bossmaak;
ovens gloeien bij stervend takkengeruis.

Knusse Kerst, omhuld door klinkende zaak,
treft hier elke winter veilig tehuis
van zacht aansluipende, vertellende Vaak.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 03-12-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Informatie bij het gedicht

Het Witte Huis is een heel gezellig hotel in de bossen bij Beetsterzwaag, dat elk Kerstfeest weer voortreffelijke smulavonden verzorgt.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘WITTE HUISWERVELING’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.