Zwart gelegen

Paul Duyvesteyn

Net aangereden
Wat een klap was dat
Het duizelt in mijn hoofd
Wordt ik nu opgepakt
Warempel in het gras gelegd
Met uitzicht op weg en tram
Ik lig daar al een tijdje
Daar zie ik een auto voorbijgaan
Hoor ik nu de telefoon
Wat zie ik nu aan de overzijde
Is dat een kattenambulance
Komen ze mij ophalen
Ik lig zo lekker rustig
Nu hoor ik een gebrom
Plots lig ik in de schaduw
Allemaal stemmengeruis
Ja daar komt mijn baasje
Wat moet hij wel denken
Ik ben net opgepakt
Voorzichtig in een blauwe zak geschoven
Is daar nog iemand
Zij denkt dat zij ook mijn baasje is
Daar stopt ook nog een jongeman
Dat moet haar zoon zijn
Maar ik ben al meegenomen
Nu mag ik voor eeuwig in mijn eigen tuin rusten

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 15-04-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Paul Duyvesteyn (Actief sinds: 11-03-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Zwart gelegen’ van Paul Duyvesteyn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.