Poezebeest

Roel van Ekeris

Takken waaien in de wind
Jij, die achter het raam, knorrend spint
Glurend naar swingende bladeren
Aandacht voor vinken die vergaderen

De kringen in een vijverplas
Waar het voor kikkers vaak genieten was
Roodborstjes die er drinken
En jij laat gedachten nu verzinken

Dutten is je levensgemoed
Spinnen geeft je dag- en nachtrust gloed
Muizenissen vergewissen
Zou je nooit meer willen missen

Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-03-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Roel van Ekeris (Actief sinds: 02-02-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Poezebeest’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.