"Jumper" kent mij door en door...

Dakoyria

Hij racet met een noodvaart naar beneden
Met zijn messcherpe gehoor weet hij:
díe ken ik! Hij komt snel binnentreden

Jumper, de kat, die op zolder huisde en
in een paar sprongen beneden zat
Iets moois kennen hij en ik...

Zodra ik gerieflijk zat, sprong hij zonder
enige aarzeling op mijn schoot
Heerlijk hoor, al dat gestreel en hij genoot!

Totdat ik een volgende keer wéér kom,
even nog mijn scooter parkeer
Het geluid herkende hij uit duizenden...

Hetzelfde ritueel als altijd voltrok zich
totdat hij tevreden spinnend opnieuw op
mijn schoot huisde.

Dakoyria, 2019.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 01-12-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘"Jumper" kent mij door en door...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.