INLOGGEN
«»

De poes troost

Zij zegt me: mijn poes wacht trouw op mij!
Hij zit dan in de gang, heeft 'n kopje voor mij.
Hij weet gewoon dat ik een leeg huis zo
akelig vind... Hij troost me als ware ik nog
een kind.

Hij kruipt ook stil op bed, vlakbij mij
Hij doet dat sinds kort en verwarmt er mij.
Zoveel liefde als toch zo een dier kan geven
Iedere dag opnieuw kan ik dat beleven.

Het verzacht wat in mijn eenzaam verdriet
Zo een beest dat wéét en vergeet je niet!

Dakoyria, 2016.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 10-10-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De poes troost’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.