INLOGGEN
«»

een schoon leven

Ik heb een schoon leven


Ik heb gedanst en gefeest
Iedereen wist als ik er was geweest.
Ik heb mij helemaal gegeven
Ik heb een schoon leven.

Ik heb een klein stukje van de wereld gezien
En genoot daarvan voor tien
Het geluk was mij gegeven
Ik heb een schoon leven

Ik heb bemind, gelachen en geweend
Alle emoties waren echt gemeend
Misschien heb ik niet genoeg gegeven
Ik heb een schoon leven

Ik was altijd blij en goedgezind
Bij elke geboorte van ons nieuw kind
Een geschenk dat ons werd gegeven
Ik heb een schoon leven

Ja ik heb gereisd naar vele landen
Naar zee en zon en mooie stranden
Ik heb mijn ogen goed de kost gegeven
Ik heb een schoon leven


Ik was niet arm of niet rijk,
Mijn hart was warm en ik had een goede kijk
Ik kon me helemaal geven
Ik heb een schoon leven

Ik heb mijn hart aan vele dingen kunnen geven
In weelde was het echt fijn om te leven
Vele rijmen heb ik ervan geschreven
Ik heb een goed leven

Ik heb gezongen, gelachen en gedroomd
Menig kleinkind verschoond
Blij als ik mijn emoties deelde
Misschien staat er ooit op mijn grafsteen
Hij leefde in weelde

Als ik oud mag worden en eruit zie zoals
een blad dat aan een boom verdorde en vergeelde
hoop ik dat je me herinneren zal
en je nog steeds zult zeggen
hij leefde in weelde

L G

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 10-01-2022

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

godschalk ludo
Actief sinds: 19-04-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘ een schoon leven’ van godschalk ludo zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.