INLOGGEN
«»

Van huis naar werk

De voordeur moet achter me dicht.
Het vuilnis in de container doen.
Wel wolken maar het regent niet.
Let op het bewegen van een voet.

Bij de bakker schijnt het licht.
Elders wordt de stoep geboend.
Elke ochtend het zelfde lied.
‘n Vent die om de sleutel roept.

Een meisje met ‘n mooi gezicht
en een bekende die me groet.
Een en ander vervelen niet.
Zwervers die er nog een doen.

Van huis naar werk ga’k te voet.
Routine die me goed doet.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 02-01-2022

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Jan Balans
Actief sinds: 24-03-2021Informatie bij het gedicht:

01-01-2022 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Van huis naar werk’ van Jan Balans zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.