Spiegel

F.


Uiterlijk en figuur op nummer één.
Te hoge ijzen stellen waardoor het vertrouwen in mezelf verdween.

Mezelf toegetakeld en gekweld.
Perfect er uit zien is het enige wat telt.

De gedachte dat ik alleen geaccepteerd word als mijn haar goed zit.
En mijn lichaam moet dan ook nog eens strak en fit.
Mijn nagels gelakt en mijn make up on fleek.
Te veel er om geven, dat maakte mij ziek.

Terwijl de meid die altijd maar voor de spiegel staat.
Vergeten is waar het eigenlijk echt om gaat.
Ik wilde gaan voor perfectie,
Te blind geworden dat ik de kleine dingen niet meer zie.

Ik moest terug naar de basis.
Zodat het negatieve stemmetje niet meer over mij de baas is.

Leren te houden van mezelf en accepteren wie ik ben,
Want de gekke vrolijke meid is de gene die ik ken.

Dankbaar voor de familie en mijn vrienden om me heen.
Die in donkere tijden er voor zorgde dat af en toe licht weer scheen.

Ik ben er nog niet maar door hun heb ik de motivatie.
Zodat ik binnenkort tevreden kan zijn met wie ik voor de spiegel zie ❤️

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 30-04-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

F. (Actief sinds: 30-04-2021)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Spiegel’ van F. zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.