loslaten van ooit

Babs Boom

Loslaten van ooit

Opeens was daar toch weer die man
Die man, die ooit belangrijk was
Voor mij want ik had hulp nodig
Ik zat in zak en as

Niemand had mij zo goed kunnen helpen
Hij begreep me en voelde mee
Dit was voor mij een openbaring
Tijdens mijn gevecht in de woelige zee

Hij was het die mij zag
Het meisje die niet durfde
De vrouw die niet meer wist
Mijn strijd die mij wurgde

Ik werd me van alles bewust
Mijn psychisch web werd stukje bij beetje
Ontrafeld. En de spin die er woonde
Spon een heel nieuwe kleedje

Natuurlijk was dit een proces van jaren
Waarbij ik uiteindelijk ook zonder hem
Een nieuwe levensweg kon bewandelen
Nu ik me bewust was van mijn innerlijke stem

Maar in mijn lijden was ik soms
Toch nog afhankelijk van die man
Zijn aandacht en begrip was voor mij
Onderdeel van mijn helend plan

Ook al had ik een aantal jaren
Geen contact meer met hem gehad
Ik dacht dat zijn hulp
Nog steeds hoorde bij mijn pad

Totdat ik hem opeens weer zag
En anders naar hem keek
En voelde dat ik niet meer nodig had
Wat ooit zo belangrijk voor mij bleek

Het meisje in mij durft nu wel
En de vrouw weet wat ze wil
De spin spint geen draden meer
En is nu helemaal stil

Zijn aandacht en begrip
en ooit helende woorden
waren al onbewust
weggewaaid naar het noorden

Ik ben dankbaar voor zijn hulp
Welke ik ooit erg nodig had
Juist daarom kan ik nu loslaten
Wat niet meer hoort op mijn pad




Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 03-04-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Babs Boom (Actief sinds: 15-02-2021)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘loslaten van ooit’ van Babs Boom zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.