het corpus bekeken

j.eizo

in het anatomisch theater
betreden chirurgijns in
koelen bloede de arena

met de precisie van een
horlogemaker zet de
dokter kundig het mes erin

het bloed kruipt waar het
niet gaan kan anatomische
lessen zijn geleerd

zagen tangen scharen
dringen het corpus binnen
mijn ademend lijf

door een koker bekeken
geen dokter zag
wie ik eigenlijk was

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 01-01-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

j.eizo (Actief sinds: 05-05-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘het corpus bekeken’ van j.eizo zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.