U zag mij Heer en dankbaar zeg ik amen

Petra Groeneveld

U zag mij Heer en onverwacht,
ben ik geboren en getogen.
U zag mij Heer en gaf mij kracht,
daarom zal ik Uw naam verhogen.

U zag mij Heer, vooral mijn hart,
dat schreiend tot U vluchtte.
U zag mij Heer en in mijn smart,
zegt U, je hoeft geen vijand te duchten.

U zag mij Heer, Uw genade, zonlicht
komt onverdiend mijn leven binnen.
U zag mij Heer, Uw oog op mij gericht,
zegt, je mag van mijn goedheid zingen.

U zag mij Heer, ik mag mijn handen
in Uw handen leggen. U zegt mij,
houd Mij maar vast en Ik zal zorgen,
dat je mag opstaan op de grote morgen.

U zag mij Heer en dankbaar zeg ik amen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 10-09-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Petra Groeneveld (Actief sinds: 21-05-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘U zag mij Heer en dankbaar zeg ik amen’ van Petra Groeneveld zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.