Stofnest

P.T.H. Feldbrugge

Mijn hoofd is een stofnest en is zo vervuild
Ik had het erg graag met een ander geruild
De laatste jaren raakt de harde schijf vol
Het maakt me onrustig, het maakt me wat dol

Graag denk ik meer helder, wat meer zonder ruis
Dan voel ik me beter, dan voel ik me thuis
Eens flink met een stofdoek er helemaal doorheen
Wie heeft er voor mij een ragebol te leen?

Alle hoeken en gaten van spinrag ontdoen
Weer helemaal fris zijn, weer helemaal groen
Ik wil mijn brein het liefst zelf beheren
Dus moet ik die harde schijf nodig formatteren

En krijg ik de kans om opnieuw te beginnen
Dan laat ik niet al die prikkels meer binnen
Ik word heel kieskeurig en ook selectief
En mis ik er een dan neem ik dat voor lief.

Dan wordt het rustig in die kamer daarboven
Ook al zal het vuur dat daar brandt nimmer doven
Wat komen moet, komt en wat gaan moet, gaat
En ik heb geen last meer van een klein hiaat.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 02-07-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

P.T.H. Feldbrugge (Actief sinds: 30-06-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Stofnest’ van P.T.H. Feldbrugge zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.