De macht van depressie

Myrthe Dokens

Geen kracht, geen moed,
om te leven zoals het moet.

Geen rust die je vinden zal.
Geen lust,
dat je sust,
en elke dag opnieuw het zinloos leven ziet.

Je hoofd met veel zorgen,
dit elke morgen.

Zwartkijken zonder sprankeltje hoop,
geen uitweg zien,
naar het leven voordien.

Depressie heeft je in je macht
en ontneemt je kracht.

Is vechten het waard,
om te beseffen wie je waart.
Je niet geeft,
wat leeft.

In de donkerste ziel alles beeft
en nooit een uitweg deelt.

Of is het mijn beeld,
dat niet heelt.
Of is het mijn hoofd dat me dol maakt
en altijd achterlaat.

Geen antwoorden vindbaar,
was het maar waar,
ook al was het maar een gebaar.

Myrthe Dokens, 23/1/2020

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 14-05-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Myrthe Dokens (Actief sinds: 08-05-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De macht van depressie’ van Myrthe Dokens zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.