Heipalen

Vincent Oostrijck

Heipalen

Hier in de wijk is zo'n oud gebouw
Van een autodealer gesloopt
Om plaats te maken
Voor een appartementencomplex

En nu is de tijd van het heien gekomen
Hoge heistellingen zijn geplaatst
En steken boven de daken van de huizen uit

Reusachtige hydraulische hamers rammen
De heipalen met geweld in de grond
Met monotone en ritmische slagen

Terwijl ik thuis mijn koffie zit te drinken
Nestelt het gebonk zich in mijn gemoed
En ik kan het niet helpen:

Altijd als ik dit geklop hoor stel ik me voor
Dat men in plaats van zo'n heipaal
Mijn persoontje in die stelling plaatst

De reusachtige hamer komt neer
Als de hamer van Thor
En met de snelheid van een guillotine

Een doffe plop
In een luttele seconde ben ik gereduceerd
Tot een hoopje smerige rode appelcompote

Een paar kilo groffe filet americain
Waar de gemiddelde kannibaal met genoegen
Zijn toastjes mee zou beleggen

Een gruwelijk idee
Een bizarre gedachte
Die gelukkig nooit werkelijkheid zal worden

Hopelijk zijn er geen mensen
Die als zij dit zouden lezen
Meteen denken
"Jemig, wat een goed idee voor mij !"...

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 16-01-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Vincent Oostrijck (Actief sinds: 20-08-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Heipalen’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.