INLOGGEN
«»

Niets / Niemand

Niets / Niemand

Hij is geen succes
En ook geen mislukking
En niets ertussenin

Hij heeft geen gevoel van identiteit
Hij heeft geen mening over zichzelf
Over wie of wat hij is

Hij heeft geen waardeoordeel
Over alles wat hij heeft gedaan
Over alles wat hij heeft meegemaakt

Hij gelooft niet in spijt
En ook niet in glorie
Of in wat dan ook

Hij is meer niemand
Dan dat hij iemand is

Het is niet zo dat hij ongelukkig is
Hij is gelukkig op zijn manier

Het is ook geen gebrek aan zelfkennis
In tegendeel

Hij kent zichzelf goed genoeg
Om te zeggen
Dat hij niets is
En niemand

Het is wat het is:

Een briesje
Beroert onzichtbaar de huid
Een kort moment
En is daarna verdwenen
En al snel daarna weer vergeten

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-10-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Niets / Niemand’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.