ONTASTBARE SLAAPMUTS

Han Messie

Wanneer ik pas in bed lig
zendt het kamerduister dikwijls
krioelende harde haartjes
naar me toe
die mijn huid wrijven steken
de zacht voortschuivende slaap
terugdrijven naar de deur

maar mijn weerspannige geest
danst op losse spookvoeten

rondom het kussen
kookt een stormzee bij nacht
vol roze bliksemgloed
welke mij
vliedende gedachten schenkt
met golfgerol doet indutten

dit al eerder verschenen beeld
joeg tijdens de prille jaren
angstige waakzaamheid aan.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 28-01-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Informatie bij het gedicht

Toverachtige verbeelding, die ie in je kinderjaren hebt, maar op latere leeftijd steeds in je herinnering blijven.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘ONTASTBARE SLAAPMUTS’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.