INLOGGEN
«»

VREEMDE VOGEL

Ik heb nooit veel Red Bull gedronken
Vleugels heeft het drankje mij nooit geschonken
Toch lijk ik soms wel eens te zweven
Al duurt dat meestal maar even
Ik ben geenszins geestesziek
Hooguit een tikkeltje excentriek
Ongewoon, eigenaardig, zonderling
Dringend nood aan vogelbescherming
Ben ik raar, buitenissig of gewoon gek
Heb ik soms een grote snavel of bek?
Chaotisch, verward en niet te begrijpen
Een hoofd waar mysterieuze ideeën rijpen
Krankzinnig, dwaas, geflipt of curieus
Mijn vliegcirkel is ongetwijfeld vicieus
Een snoeshaan die ’s morgens bijna nooit kraait
Tenzij van de pret als hij wordt ge(n)aaid
Maf, mal, mallotig, merkwaardig, apart
Maar iemand die wel in de boosheid volhardt
Is het dwingen of gewoon een inzicht gunnen?
Ik kan mijn gedachten toch niet verdunnen?
Ze worden alleszins niet beteugeld
Mijn woorden zijn zo nu en dan gevleugeld
Ze zijn wat ze zijn en ik schrijf ze hier neer
Verlies af en toe in de inkt wel eens een veer
Ook geen probleem, als ik mijn ei maar kan leggen
Echt wel een vreemde vogel, zoals de mensen zeggen

----------------

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 07-01-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Danny Vandenberk
Actief sinds: 02-01-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘VREEMDE VOGEL’ van Danny Vandenberk zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.