Mij is mij

Liss

ik geniet van de kleuren de geuren de mensen om mij heen.
Ik geniet van dingen zingen ik ben niet graag alleen.
Ik geniet van mijn dochter familie en vriendinnen, geniet van alles maar waarom voel ik mij dan zo van binnen?
Soms voel ik me goed en vaak voel ik mij slecht, ik raak aan die slechte mij gehecht.
Soms ben je even weg en dan voel ik mij vrij, maar je zit te wachten je bent altijd dichtbij.
Ik vecht al jaren tegen mij met de vraag waarom ben je nou niet gewoon blij?
Je hebt toch zoveels moois om je heen, en toch voel ik me min en alleen.
Ik vecht al jaren tegen mij, wanneer gaat dit nou toch voorbij.
Ik wil leven, genieten van alles om mij heen. Ik wou soms die 'mij' verdween. Je overvalt me en berooft mij van mijn geluk, je zit te wachten en maakt mij stuk. Je neemt de schoonheid van deze wereld van mij af. Waarom verdien ik deze straf?
Al jaren zit 'mij' mij te kwellen, ik wil dit niet meer laat mij 'mij' herstellen voor deze ene keer. Want ik ga niet meer vechten, vechten tegen mij, ik weet dat jij blijft dat gaat nooit voorbij.
En ik ga weer genieten, genieten van alles om mij heen! Jij zal weer opduiken maar ik kom er wel doorheen. Want mij is mij, en soms gaan wij huilen en soms gaan wij lachen, wij zullen voor de rest van ons leven blijven zigzaggen. Ik accepteer mij en wil ermee leren leven. Ik accepteer ons, want dit is wat ik heb gekregen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 04-04-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Liss (Actief sinds: 03-04-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Mij is mij’ van Liss zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.