INLOGGEN
«»

wie is ik?

ik was gespleten
aan de ene kant
heb ik me laveloos
gedronken aan het leven

aan de andere kant
was ik de bange burgerman
die beefde voor het woord
van God de baas

pas nu ik laat terugkijk
zie ik met spijt
de onvervulde wensen
die voor het grijpen lagen
maar met goed fatsoen
kon je dàt niet doen

veel blijft hier onbelicht
omdat ik zelfs nu
me niet omvatten kan
en wie is ik
het jongentje dat voor het eerst
naar zichzelf verwees
of de oude man
die een graf graaft voor zichzelf
maar nooit voor enig ander

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 26-03-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘wie is ik?’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.