Een bepaalde categorie

Dakoyria

Soms bereikt mij een onverwachte uitnodiging
Het gaat om iets gezelligs, dat uit mezelf zo
moeilijk wel ging.

Blij aanvaard ik wat mij zomaar gegeven is
Verbaasd denk ik na over goedgeefsheid die
ik eerst kennelijk heb gemist.

De ene mens draagt mij voor, een ander zorgt
voor vervoer Ik verveel me geen ogenblik,
plezier ken ik er steeds wel toujours.

Opeens hoor ik bij deze vergeten categorie,
ben daar zomaar bij beland Men trekt zich mijn
eenzaam "lot" wat aan Wat toch is er aan de
hand?

Dakoyria, 2017.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 05-03-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een bepaalde categorie’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.