Verstikt

Gevoelsmens

Je zegt dat je van me houdt;
Hoewel je mij in het geheel niet vertrouwd.
Je geeft me ruimte voor het uitten van mijn gevoel;
Maar zodra verwoord, geef je mij een klap.
Het maakt me onbehagelijk,
Met pijn soms – ondragelijk.
Het moet passen in jouw plaatje;
Jouw visie van "waar" en "gelijk", jouw straatje.
Want niet jij, maar ik ben in jouw ogen fout.
Dat is zo, zolang je mij niet vertrouwd.
Ik wil de persoon zijn van wie je houdt;
Maar geen gevangene, die je knecht,
vasthoudt, met wie je voortdurend vecht.
Pers me in jouw gareel en ik stik,
Geef me vertrouwen en vrijheid,
Dan kun je mij kennen - IK.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 02-02-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gevoelsmens (Actief sinds: 31-01-2017)

Informatie bij het gedicht

uitbreken - verstikt (juli 2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Verstikt’ van Gevoelsmens zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.