Gedicht over dichten

Lesley Biest

Een gedicht ,
soms met leuke gebeurtenissen , de andere keer iets zwaar nee het is niet altijd een fel licht
Elke keer een ander gedicht ,
een gedicht over luchtige onderwerpen , en sommige gedichten met gewicht .

gewicht omdat ze aankomen ,
iets wat een dichter maar kan en wil dromen .

Een gedicht over het leven ,
over toen ja dat doe ik even .

Ik ben gaan dichten omdat het al een hobby van me was ,
was goed in Nederlands al vanuit vroeger in de klas .

daarna is het taak om je kwaliteit uit te bouwen ,
om in jezelf te geloven ja jezelf te vertrouwen .

Gedichten over mijn woonplaats Oss ,
tot een prachtig natuurgebied in een bos .

Al die plaatsen waar ik inspiratie op doe ,
daarvan wordt ik nooit moe .

Want ik vindt het fantastisch om te doen als je er ook nog succes mee hebt dan is dat iets prachtig ,
het voelt o zo mooi en krachtig .
Dat ik het zo via gedichten kan vertellen ,
Dat ik het kan brengen of het nu met cijfers zijn qua tellen ,
of een feit ,
ik kan er tevens me ei in kwijt .

Maar inspiratie opdoen om me heen is het belangrijkst, ja voor mij een taak ,
elke keer een nieuw idee , ja dan is het met notities weer raak .

Ik doe het omdat ik het leuk vindt ,
ja voel me daarin net zo gelukkig als een levensontdekkend kind .

Een kind die iets heeft ontdekt wat hem of haar plezier brengt ,
het haar of hem ook nog eens succes schenkt .

Maar het mooiste wat er is dat is mensen vermaken ,
ze daar op dat bepaalde punt in hun binnenste raken .
Zodat ze het snappen ,
ik die net als vloeiende biertjes gedichten sta te tappen .

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-07-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Lesley Biest (Actief sinds: 08-07-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Gedicht over dichten’ van Lesley Biest zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.