Knokken

Henk Hoek

Okee, je bent wat dikker
Nou goed, je bent niet knap
Je oogt wat als een kikker
Je huid hangt nogal slap
Je hebt ook goeie kanten
Die vallen hen niet op
Ze blijven je maar pakken
Kontakt is mep of schop
Geluid bestaat uit schelden
Verbaal doet nog meer pijn
Met velen zijn het helden
Alleen vaak iel en klein

Ik heb wat moeten knokken
In mijn Rotterdamse wijk
Door de verhuistik van mijn moeder
Op iedere school gezeik
Keer op keer moest ik
De strijd met hen aangaan
Soms vechten als een beest
Maar neem van mij maar aan
Het is nooit leuk geweest

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 19-07-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Henk Hoek (Actief sinds: 19-07-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Knokken’ van Henk Hoek zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.