INLOGGEN
«»

Vreemde eend

Ik ben zo anders
Losgeslagen
Dat is zeker
Dat is waar
Is anders zijn dan soms een ziekte
Iets heel engs, niet zonder gevaar
Siert het mij
Om om te lopen
Weg van anderen
Uit de rij
Gewoon je eigen weg bepalen
Schijt aan alles
Vogelvrij
Is het anders
Om te kiezen
Voor jezelf, voor je gevoel
Eens niet te doen wat men verwacht
Te leven voor een nobel doel
Waarin jij jezelf zo eerzaam acht
Is anders zijn
Misschien de reden
Om af te stoten, af te weren
Tegenop te zien als een bezwaar
Als jij het weet
Mag je het zeggen
Geneer je niet
Ja, zeg het maar...

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-07-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Henk Hoek
Actief sinds: 19-07-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Vreemde eend’ van Henk Hoek zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.