Een heuse vulpen

Dakoyria

Het krijgen van een echte vulpen was als kind een
lang gekoesterde wens
Ik kreeg die bij een speciaalzaak
Slank van vorm en elegant, donkergroen gekleurd
Mijn naam werd er passend in gegraveerd

Écht iets voor een jong mens!
Ik maakte er de blits mee en enige jaloezie werd er
mijn deel Schrijven deed hij verrukkelijk en deed ik
best veel Om te vullen dopen in een glazen potje met inkt;

patronen kwamen pas heel veel later, na járen
Door zo'n gevulde pen enige balpennen kunnen
besparen. Hoelang ik hem gebruikt heb weet ik zo
niet Bij het stuk gaan bíjna de waterlanders, zo een
stuk van jezelf, dat vergeet je dan niet.


Dakoyria, 2019.


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 04-04-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een heuse vulpen’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.