INLOGGEN
«»

Gespeelde schaamte

Immer schaamteloos door het leven
Structureel van nadenken verstoken
Unieke eigenschappen stiekem ondergedoken
Derden door afgunst gedreven

Je voor niets of niemand anders gedragen
De eerste impuls steeds weer blind vertrouwen
Als geen ander op jezelf kunnen bouwen
Ongeremd antwoorden op de meest intieme vragen

Van een voordeel een nadeel moeten maken
Steeds weer bejegend met een foutieve correctie
In de steek gelaten door natuurlijke selectie
Als enige in staat de code te kraken

Veroordeeld door hen die tekort schieten
Jezelf wegcijferen voor het gevraagde resultaat
De twijfel die zogenaamd toeslaat
De indruk wekken er niet van te kunnen genieten

Dat automatismen spontaan verloren zijn gegaan
De spontaniteit in één klap is verdwenen
Als een prachtige voet met geamputeerde tenen
Net als ieder ander peinzend door het leven voortaan

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 26-02-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Anco Timmerman
Actief sinds: 23-02-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Gespeelde schaamte’ van Anco Timmerman zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.