INLOGGEN
«»

BOBBIE

Koene Kuifjes levensgezel
een kleine hartverwarmende hond
wit als pas gevallen morgensneeuw
is een onderdanige held
wacht rustig wild beleven af
vecht met grote sterke dieren
bijt vol driftig vernuft
gevreesde boeven van zich af

soms likt hij genietend
verloren whiskydruppels op
ziet de wereld dan veranderd
springt opgetogen in het rond
gelijk een vrije balletdanser
maar hervindt spoedig zijn ware aard
volbrengt trouw de plichten
van het volmaakte huisdier.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 22-03-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018Informatie bij het gedicht:

Bobbie is de onafscheidelijke metgezel van de stripheld Kuifje. De kleine witte hond is een grote durfal. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘BOBBIE’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.