vol verwachting

Peter Paul Doodkorte

als standbeelden
staren vol verwachting
de een zittend
de ander liggend
twee paar hondenogen
naar de voordeur

uren terug al weer
ging daar doorheen
dat weten zij zeker
hun beider baasje
dat allang ook weer
terug moest zijn

de staarten wuivend
springen zij in vreugde
een warm welkom blaffend
als de baas verschijnt
die in de schuine kopjes
hun trouw en liefde ziet

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-09-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte (Actief sinds: 21-07-2015)

Informatie bij het gedicht

Waarneming op een zonnige zomerdag, waarop het baasje een paar uur fietsen ging | 15 september 2019

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘vol verwachting’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.