INLOGGEN
«»

onze kroost

Onze kroost

Hebben de ouders een lievelingskind?
Bekijk even geen kinderen, maar de poezen.
Ik zei nog, dat de ene liever was dan de andere.
De deugniet had in mijn grote teen gebeten
terwijl de andere het oogluikend toeliet.
Dat was misschien lief bedoeld,
hij heeft niet doorgebeten.
Hij zocht een klein beetje meer aandacht
dan zijn zus.
Want dat één van de poezen liever zou zijn
dan de andere is onbespreekbaar.
Ze zijn gewoon alle twee anders.
Ze hebben een totaal ander karakter,
ook al zijn het broer en zus.
Als het bij de poezen al taboe is,
hoeveel mensen liggen dan niet in de knoop
met hun partner en met zichzelf,
wanneer het gaat over favoritisme binnen
hun eigen kroost!

Claire Vanfleteren ©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 02-07-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Claire Vanfleteren
Actief sinds: 11-01-2014Informatie bij het gedicht:

Door onze poezen te observeren is er toch niet zoveel verschil tussen de mensen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘onze kroost’ van Claire Vanfleteren zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.