Natte sneeuw? Niet afgesproken!

Dakoyria

Dít hadden we toch niet afgesproken!
Natte sneeuw en al morgen de maart
maand Zich aandienende lente zegt
men, maar ons met witte vlokken niet
gespaard!

Misschien is het wel glibber-de-glabber
buiten, het constateren kan ik nog niet
Een heuse sneeuwpop komt bij deze
nattigheid echt niet in het verschiet, noch
baldadig sneeuwballen gooien...

Graag snel wég met dit akelige verdriet...
Wie vindt dit weertype nou leuk? Geen mens
toch!
Ik verdiep me maar verder in de rap bezorgde
krant, nattig wel en danig gekreukt.

Dakoyria, 2023.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 28-02-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Natte sneeuw? Niet afgesproken!’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.