INLOGGEN
«»

Een mals regenbuitje

Ik word al vlot op mijn wenken bediend: de tuinplanten
raken verzadigd door water;
Niet uit een megagrote gieter, maar door regengeklater
Wijd staan nu ramen en deuren open, de temperatuur
niet meer te harden Luiheid nam zomaar bezit van mij

Ongevraagd fleuren de planten ervan op Ik bof,
tevredenheid maakt zich dan meester van mij
Het onkruid groeit navenant hard, een klus voor veel
later
Helaas hoort verzorging daarvan er gewoon bij.....

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 18-06-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Een mals regenbuitje’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.